Kaikki livevetoon liittyvät tiedot

Kaikki livevetoon liittyvät tiedot – missä niitä voi tehdä ja millaisia niiden kohteet ovat

Livevedot ovat vetoja, joita tehdään livenä sen sijaan, että niitä tehtäisiin ennen kuin vedon kohteena oleva ottelu alkaisi. Tämä on lyhyt tapa selittää, että mitä livevedot ovat. Mutta haluamme aukaista tätä aihetta sinulla vielä paljon lisää. Sen jälkeen tiedät, että nämä vedot ovat erittäin jännittävä tapa tehdä vetoja ja viettää aikaa, joka kuluu mukavalla tavalla. Kerromme myös tässä sen, miten saat tehtyä näitä vetoja mahdollisimman hyvällä tavalla ja onnistut hyvin niiden teossa. Esittelemme myös erilaisia livevetokohteita ja miten voit seurata livevetoja livelähetysten kautta. Live stream on niistä yksi vaihtoehto ja ehkä se kätevin, mutta ei suinkaan lähellekään se ainoa.

Tätä livevedonlyönti yksinkertaisuudessaan tarkoittaa

Haluamme vielä avata tätä aihetta, että mitä livevedonlyönti on. Kun tiedät mitä se on, on meidän helpompi siirtyä seuraaviin kohtiin eli miten niitä tehdään parhaimmalla tavalla ja millaisia kohteita ne tarjoavat. Kerroimme jo, että näitä vetoja tehdään silloin, kun ottelu on jo käynnissä. Tämä ottelu voi olla jokin urheiluun liittyvä ottelu tai kisa. Aika yleinen sellainen on jokin jalkapalloon liittyvä ottelu. Suomalaisten suosikki laji, joista voi tehdä livevetoja, on jääkiekko. Kumpikin näistä lajeista tarjoaa paljon kohteita yhden ottelun aikana. Näistä kohteista kerromme seuraavaksi muutaman esimerkin kautta.

Kun on menossa ottelu, jonka aikana voi tehdä livevetoja, tulet saamaan ehdolle monenlaisia vetoja. Tämä tarjonta muuttuu koko ajan sitä mukaan mitä ottelun aikana tapahtuu. Se johtuu siitä, että vedot liittyvät tarkoin siihen mitä ottelussa tapahtuu. Liveveto voi koskea esimerkiksi seuraavaa maalintekijää. Veto voi olla niin tarkka, että maalintekijä ei tarkoita pelkästään joukkuetta, vaan jotain joukkueessa olevaa pelaajaa.

Sellainen veto olisi aika mahdotonta tehdä, jos kyseessä ei olisi liveveto, vaan veto, joka tehdään ennen ottelua. Kun maali tulee, tämä liveveto tietysti poistuu valikoimista. Sen kerroin voi muuttuu ennen kuin se poistuu valikoimista, koska ottelussa voi tapahtua jotain, joka vaikuttaa siihen, että vedon tulos on mahdollista. Esimerkiksi jos toinen joukkue saa jäähyn, se vaikuttaa maalintuloon paljon.

Livevetoja mahdollisimman hyvalla tavalla

Näin voit tehdä livevetoja mahdollisimman hyvällä tavalla

Kun teet livevetoja, tee ne sellaisilla tavoilla, joilla saat oikeasti mahdollisuuden voittaa ja vielä kaiken päälle mukavan suuria voittoja. Keskity ottelun seuraamiseen, jotta tiedät hyvin, että millaisia vetoja kannattaa tehdä. Kerromme seuraavassa kohdassa näistä tavoista, joilla voit seurata otteluita.

Livevetojen teossa on oltava tarpeeksi nopea. Et voi miettiä kovin kauaa, että teetkö vedon vai et. Nimittäin sinä aikana veto voi poistua valikoimista tai siinä oleva kerroin muuttua sellaiseksi, että veto ei enää sinua kiinnosta. JA sehän vasta harmittaisi, jos olisit aikeissa laittaa jonkin vedon mahtavan suurella kertoimella ja se veto olisi osunut oikein, mutta et ehtinyt laittaa sitä.

Nopeuden lisäksi sekin on hyvä, että tiedät vetojen kohteena olevasta lajista paljon. Jos tiedät lajin säännöistä ja muista lajiin liittyvistä tärkeistä asioista, osaa tehdä livevetoja paremmin. Ja jos tiedät ottelussa olevista joukkueista jotain sellaisia asioita, joista on apua livevetojen tekoon, sekin on erittäin hyvä.

Ehkä jossakin joukkueessa on jokin pelaaja, joka tekee lähes aina maalin, kun ottelussa on siihen hänelle jokin sopiva tilanne. Silloin on aika veikata, että hän tekee seuraavan maalin, jos hän on kentällä ja tilanne näyttää siltä, että hänellä on hyvät mahdollisuudet tehdä maali. Sitä emme voi tässä kertoa, että millainen se tilanne voisi olla, koska vaihtoehtoja on erittäin paljon. Opettele, seuraa ja selvittele näitä asioita, niin sinusta tulee livevetojen mestari ainakin jossakin lajissa.

Tällaisia ovat live-vetojen kohteet – voit seurata niitä usein live streaming kautta

Mainitsimme jo edellisessä kohdassa, että esittelemme tapoja, joilla voit seurata otteluita. Yksi tapa on se, että katsot joltakin nettisivustolta tietoja ottelun tapahtumista. Eli sellaiselta, johon niitä päivitetään sitä mukaan, kun esimerkiksi tulee maaleja tai jäähyjä. Tämä on ehkä se yksinkertaisin tapa. Kaikista parhaiten saat seurattua ottelua tietysti siten, että seuraat sitä paikan päällä. Mutta pystyykö sitä silloin keskittymään livevetojen tekoon, jos omaa joukkuetta pitää samalla kannustaa? Toki pystyy, mutta näiden kahden vaihtoehdon väliltä löytyy monta muutakin erittäin kätevää tapaa seurata ottelua.

Jos pelkkä ääni riittää sinulle, voi kuulla radiolähetysten kautta monien otteluiden selostuksia ja tietysti suorina lähetyksinä. Esimerkiksi Suomessa jääkiekko-otteluista lähetetään suoria radiolähetyksiä todella usein. Mutta jos haluat nähdä myös kuvaa, sekin on tietysti mahdollista. Silloin saat ottelusta tietoja enemmän kuin pelkän äänen kautta. Silloin näet tapahtumat itse, eikä kukaan kerro niistä sinulle, kuten radion kautta. Televisiossa voi olla suoria lähetyksiä otteluista. Ne voivat olla ilmaisia lähetyksiä tai ne tulevat maksullisten kanavien kautta.

On vielä yksi vaihtoehto, jos haluat seurata ottelua livelähetyksen kautta. Niitä tarjotaan suoraan monien vedonlyöntisivustojen kautta. Niitä kutsutaan nimellä live stream tai vaikka livestriimit. Ne ovat suoraa videokuvaa otteluista. Näet vedonlyöntisivustoilla vetojen yhteydessä, että onko vetojen kohteena olevasta ottelusta tarjolla live stream. Se on yleensä selkeästi siinä esillä. Voit nähdä sen jo ennen kuin ottelu alkaa.

Ehkä haluatkin ensin vähän suunnitella vetojasi etukäteen, vaikka kyse olisi livevedoista. Silloin voit esimerkiksi katsella etukäteen tilastoja. Niitä ovat vaikkapa tiedot siitä, miten ottelussa pelaavat joukkueet ovat pelanneet aiemmin keskenään. Kun live stream lähetys alkaa, tiedät jo kumpi saattaisi tehdä esimerkiksi ensimmäisen maalin.

Yhteenvetona livevedot

Yhteenvetona livevedot

Nyt lopuksi kerromme vielä yhteenvetoja livevedoista. Tiedät nyt, että näitä vetoja tehdään vain silloin, kun ottelu tai kisa on käynnissä. Niitä ei voi tehdä ennen tai jälkeen. Ennen tehtävät vedot eivät ole nimeltään livevetoja. No live sana taitaa jo kertoa tämän asian muutenkin. Nyt tiedät senkin, että livevetoja tehdään aika nopealla tahdilla. Aikaa ei ole miettiä vetoja niin kauan kuin vetoja, joita voi miettiä siihen asti, kunnes ottelu alkaa. Jos mietit liian kauan, veto ei ehkä ole enää tarjolla. Veto voi olla tarjolla, mutta sen kertoimia on voitu muuttaa huonompaan suuntaan. Ole siis tarpeeksi nopea!

Ennen kuin ottelu alkaa, selvittele että millaisia lähetyksiä siitä on tarjolla. Katso tuleeko ottelu suorana lähetyksensä televisiosta tai radiosta. Jos ei, niin muistathan, että vedonlyöntisivustoilla voi olla silti tarjolla linkki suoraan lähetykseen. Live stream -lähetykset ovat aika yleisiä, joten sellainen on aika varmasti jossakin tarjolla, jos ottelusta voi tehdä livevetoja.

Lopuksi haluamme vielä muistuttaa, että livevetojen teon on oltava aina mukavaa. Tässä on kyse asiasta, joka tarjolla vain sen takia, että se on viihdyttävää, kuten vaikka kolikkopelienkin pelaaminen. Toki mielessä on livevetojen kohdallakin voitot, mutta niitä ei aina tule.

...